Over ons.

Wij zijn Bonny en Shaula. Met Rijk van ZijnTM hebben we een omgeving opgezet waar gevoel en echtheid de basis vormen. We gebruiken onze aandacht, kennis en therapeutische ervaring om je te begeleiden en inspireren tijdens jouw ontdekkingsreis. Op welk punt je ook staat. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Kennis maken met Bonny en Shaula? Dat kan! Iedere zaterdag van 16.30 tot 17.30 uur staan de deuren voor jou open (behalve in onze vakantieweken).
Wil jij bijdragen aan onze toekomstige maatschappelijke initiatieven? Dat kan! Je bijdrage kun je storten op donatie-rekening: NL20KNAB.0256.5633.81 t.n.v. Rijk van Zijn. Alles is welkom!

Bonny Sarah Smaal

Ik ben Bonny Sarah Smaal, geboren in 1972, moeder van 3 zonen en zolang ik me kan herinneren al bewust van het feit dat er “meer” is. Ik pakte heel gemakkelijk gedachten, gevoelens en energieën van anderen en de omgeving op, hoewel ik er pas in mijn tienerjaren achter kwam dat niet iedereen dat vermogen had.

De drang om te zoeken naar waarheid, in mijn geval diepere spiritualiteit, begon al rond mijn 11e jaar. Heel wat filosofische en spirituele boeken hebben mijn aandacht gehad. Mijn schoolopleidingen maatschappelijk werk en psychologie bleken voor mij niet de waarheid te bevatten die ik zocht.

Dus mijn zoektocht ging verder langs paden die ik ook weer snel losliet tot aan wegen als een opleiding tot spiritueel therapeut en een persoonlijk begeleidingstraject die mijn afstemmingsvermogen richting gaf, wat in mijn geval lag in de richting van het therapeutisch en coachend toepassen ervan. Dit leidde mij uiteindelijk naar mijn basis en mijn doel.

Inmiddels werk ik al 15 jaar in het lesgeven en opleiden van therapeuten en het begeleiden van het ontwikkelingsproces van mensen die zichzelf willen ontplooien of die vastlopen in hun leven en/of de huidige wereld.

Al enige tijd voelde ik de behoefte om dit op bredere schaal te gaan neerzetten. Een plek creëren van rust en warmte waar mensen met een drang om zich te ontwikkelen terecht kunnen. Een plek van rust in een snelle en oppervlakkige wereld, waar zuiverheid, echtheid en gevoel de basis vormen voor iedereen die daar naar op zoek is.

In Shaula vond ik een partner met dezelfde doelstelling en hetzelfde enthousiasme. Samen zetten wij ons in om Rijk van Zijn tot een prachtige plek te maken waar iedereen zich thuis kan voelen.


Shaula van Etten

Ik ben Shaula van Etten, geboren in 1975, moeder van een dochter en zoon, vrouwtje van onze hond. De afgelopen jaren heb ik middels een ontdekkingstocht mezelf weer gevonden en kan ik ronduit zeggen dat ik mezelf weer ben. Hoe bizar is het eigenlijk om er pas als volwassen vrouw achter te komen dat ik al die jaren niet mezelf heb kunnen zijn?

Toch overkomt het velen van ons. We groeien als kind op in een gezin wat gevoeligheid of creativiteit geen ruimte geeft. We gaan naar een school waar we in het systeem mee moeten draaien. We komen terecht in een relatie die niet passend is. Sommigen hebben een baan die niet aansluit bij de eigen kwaliteiten. En als de privé-verplichtingen de overhand hebben in de vrije tijd, dan staat het ontdekken van jezelf behoorlijk stil. Veel moeten, veel opleggingen, veel regels, weinig eigen inbreng. Weinig jezelf kunnen zijn.

In mijn ontdekkingstocht ben ik eerst mijn aangeleerde patronen gaan afpellen, wat doe ik wel maar wil ik niet doen? Daarna de schades die achter de patronen lagen, vaak zijn die emoties lichamelijk gaan nestelen en geeft het veel bevrijding als je ze hebt aangepakt. Daarna ben ik gaan aftasten wat wel bij me past, heel simpel door, welke kleuren vind ik mooi of juist niet? Wat is mijn lievelingseten? Waar geniet ik van? Steeds verder aftastend. Om te eindigen met de belangrijkste vraag, wat inspireert mij en wil ik dat overbrengen op anderen?

Mij inspireert het om anderen te motiveren zichzelf te zijn, door goed te voelen of je handelt vanuit jezelf of juist omdat anderen je dat aangeleerd hebben. Je bewust worden van je eigen lichaam en de seintjes die je lichaam geeft als het goed of juist minder goed gaat. Maar ook het aftasten van je geestelijke bewustzijn, voor sommigen zelfs nog een stapje verder richting het voelen van je aura of chakra’s. En er dan naar handelen vanuit je eigen gevoel. Het handelen gaat vaak gepaard met praten, creatief bezig zijn, lichte bewegingen en nieuwe gevoelsbelevingen. Een heel mooi proces. Waar ik me als coach de afgelopen jaren in heb gespecialiseerd.

Ontdek jezelf is ten voeten uit de rode draad van mijn leven. Bonny is ook een inspiratiebron voor me. Al jaren kennen we elkaar en het leek zelfs wel voorbestemd om Rijk van ZijnTM samen te gaan starten.

Meld je aan voor een proefles